Őrségi Gólyahír Vendégház

Házirend


Házirendünkkel az a célunk, hogy Vendégeinknek nyugodt pihenést biztosítsunk, továbbá, hogy elkerüljük az esetleges kellemetlen félreértéseket.


1. Vendégházunkat az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni. A távozás napján pedig délelőtt 10.00-ig kérjük a házat elhagyni. Ettől eltérni az előtte vagy utánna lévő foglaltság függvényében van lehetőség.


2. A szállásdíj előleggel csökkentett részének és az idegenforgalmi adónak a megfizetését érkezéskor, készpénzben vagy SZÉP kártyás tranzakcióval rendezzük. Amennyiben bármilyen ok miatt Vendégeink az előre lefoglalt időszak végénél korábban távoznak a vendégházból, nem áll módunkban a megfizetett árból az arra eső részösszeget visszafizetni.


3. Megérkezéskor kérjük a bejelentkezési lapot minden vendégről kitölteni.


4. A vendégházban csak a bejelentett Vendégek tartózkodhatnak. Kérjük Vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be.


5. A házba kutyát vagy egyéb házi kedvencet, kisállatot nem áll módunkban fogadni, kérjük ezt vegyék figyelembe szállásfoglaláskor.


6. Vendégeink a házat tisztán kapják meg ottlétük alatt pedig maguk gondoskodnak a tisztaságról. Távozáskor a házat megközelítően olyan állapotban kérjük átadni, ahogy érkezéskor átvették.


7. Kérjük a berendezési tárgyakat csak rendeltetésszerüen használják.


8. A hulladékot szelektíven kérjük gyűjteni (üveg / műanyag részére külön tároló az udvaron), a szerves, komposztálható hulladékot pedig a kerti komposztálóba kérjük elhelyezni.


9. A ház fűtése fatüzelésü cserépkályhával történik, ami Vendégeink feladata, hozzá a tűzifát biztosítjuk ami az alap ár része. Hidegebb és téli időszakban beüzemelésre kerül a gáz központi fűtés is, ami nem képezi már az alapár részét. Ennek napi 500-1500Ft közötti ára van. Vendégeinket mindig felfűtött házzal várjuk. A kályha használatához a házban leírás talalható, de szükség esetén segítünk.


10. Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy a házban dohányozni tilos!

Kérjük, hogy kiemelten figyeljenek a tűzvédelmi szabályok betartására! Égő gyertyát, tűzhelyen ételt őrizetlenül ne hagyjanak, lefekvéskor a gyertyákat oltsák el. Ha elhagyják a házat, várják meg míg leég a kályhában a tűz és zárják el.


11. A kályhába begyújtáshoz olaj, petróleum vagy benzin használata tilos és balesetveszélyes! A szükséges gyujtóst biztosítjuk, kérjük csak azt használják. A kerti tüzrakó használata után a parazsat kérjük vízzel leönteni az esetleges tűz elkerüléséért.


12. A házban található elektromos készülékeken kívűl egyéb nagy fogyasztású készülék használata nem megengedett vagy csak előzetes egyeztetés után! Kivételek a személyes higeneiás készülékek, pl: vill. borotva, elektromos fogkefe, hajformázók.


13. Ha elhagyják a vendégházat, kérjük, hogy az ajtókat ablakokat zárják be. Így elkerülhető, hogy távollétük alatt a ház esetlegesen beázzon.


14. Az általános csendrendeletre való tekintettel kérjük kedves Vendégeinket, hogy 22 óra után a kertben és a házban ne hangoskodjanak, mások pihenését is tartsák tiszteletben.


15. Kérjük Vendégeinket, hogy őrizzék meg a ház és az udvar rendjét, illetve a berendezéseket és a háztartási gépeket csak rendeltetésszerüen használják.

Az udvar, a vendégház, a berendezéseinek és a háztartási gépeknek nem rendeltetésszerű használatából, illetve a Házirend be nem tartásából származó károkért Vendégeink anyagi felelősséggel tartoznak. Kérjük az esetleges károkat jelezzék, hogy gondoskodni tudjunk időben történő javításról vagy pótlásról.

A keletkezett nagyobb károk rendezése a helyszínen történik.


16. A vendégházban, a kertben és a gépkocsikban elhelyezett értéktárgyaikért, a parkolóban álló gépkocsikban bekövetkezett károkért és az esetlegesen bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk!

17. Vendégeink a házban és honlapunkon is információt találnak a településen és környékén elérhető szolgáltatásokról, bevásárlási lehetőségekről, éttermekről, orvosi ellátásról, illetve az Őrség nevezetességeiről és látnivalóiról. Bármilyen kérdés és kérés adódik szívesen állunk rendelkezésükre.Foglalásukkal Vendégeink elfogadják házirendünket és betartását magukra nézve elfogadottnak tekintik.

Megértésüket ezúton is köszönjük, kellemes pihenést és kikapcsolódást kívánunk!Czéder Zsuzsa és Horváth Károly

Gólyahír Vendégház házigazdái

06-30-3323055